Reizem pamatedieni bez piedevam izskatas garlaicigi, katru pamatedienu dekore un papildina garnirs un salati vai saja gadijuma siltas piedevas, te bus 2 receptes kas papildinas jebkuru edienu un var aizstat salatus ziema....
Zalie zirnisi ar fenheli
Mums vajadzes :
500 g izlobitu zalo zirnisu ( saldetu vai svaigu)
1 siki sakapats sipols
4 ed.k. olivellas
1 ed.k. saspiestu fenhela seklu
sals un malti baltie pipari
1 ed k saplucinata bazilika
1 ed.k. siki sakapatu peresilu
Zirnus vara salsudeni 10-15 min, lidz tie klust miksti. Nokash. Panna sakarse ellu un apcep sipolus zeltaini burnus. Pieber zirnus un fenhela seklas, sali un piparus. Saute uz straujas uguns3-4 minutes. Parkaisa ar baziliku un peresiliem. Pasniedz karstus.

Cepta paprika
Mums vajadzes :
1 videja zala paprika
1 videja sarkana paprika
1 videja dzeltena paprika
20 melnas olivas
4 ed.k. ciedru riekstu
2 ed.k. kaperu
10-12 saplucionatas svaigas bazilika lapinas
6 ed.k. olivellas
sals
4 ed.k. rivmaizes
Cepeskrasni sakarse lidz 180 C, ietauko lielu cepamo veidni, paprikui garensiki sagriez 4 dalas. Atdala katus iun iznem seklotni. Mikstumu noskalo un nosusina. Sagriez 1 cm biezas skeles liek bloda. Pievieno 4 dalas sagrieztas olivas, ciedru riekstus , kaperus, baziliku. Pievieno 5 ed.k. ellas, parkaisa ar sali, samaisa. Paprikas maisijumu liek veidne , viegli piespiez, parkaisa ar rivmaizi. Cep 30-35 minutes, lidz paprika miksta. Pasniedz siltu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru