otrdiena, 2011. gada 8. februāris

Bumbieru un Gorgondzolas risoto

Pēdējā laikā es meklēju jaunas garšas nianses..






















Bumbieru un Gorgondzolas risoto


4-6 porcijas, 40-45 min gatavošana



















1 mazs sakapāts sīpols
125 g sviesta
400 g itāļu risoto rīsu
2 stingri sakapāti bunbieri
125 ml brendija
500 ml dārzeņu boljona
200 g gorgondzolas siera ( var izmantot dor blue)
4-6 valrieksti rotashanai


Panna sakarsē 6 ēd.k. sviesta, ieber sīpolus un sautē 5 min, iemaisa rīsus un bumbierus un sautē 2 min, pielej brendiju un karsē līdz tas izgaro, pielej 125 ml buljona un sautē 10 min, ja nepieciesams, pielej vairāk buljona. Pievieno sieru un atlikuso buljonu. Sautē vēl 5 min līdz rīsi mīksti. Iemaisa atlikušo sviestu, pilda sķīvjos un vidū liek valriekstus


mca

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru