svētdiena, 2011. gada 6. februāris

Suushi


















Avakado, Lasis un Philadelphia
my Fav

Es vienmēr gribēju daudz suši, nesen nolēmu gatavot tos mājās,
sanāca labāk nekā dažos restorānos, un izrādījās tas ir pavisam vienārši,

Un tā, mums vajadzēs





















Suši lapas
1,5 gl rīsus Rīsus (kadi Jums patik, orginalie vai citi es lietoju dazadus)
200 g Svaigu Laša fileju
1 pac. Philadelphia sieru
1. gab Avocado
2 ēd. k. Rīsu etiķi
Suši paklājiņu
Pus glāze ūdens un ota
Kikomann sojas mērci ( zaļo vai sarkano )
Marinēts ingvers, ja patīk
Vasabi pasta, ja patīk


Uzliekam vārities rīsus. Tikmēr lasi sagriežam strēmelēs 2 cm platas, 3 mm biezas un pēc iespējas garākās , avokado sagriežam garos salmiņos, Philadelphia sieru sagatavojam pa rokai.
Papīru klājam un paklājiņā ar spīdīgo pusi uz augšu, sagatavojam ūdeni ar otu parokai. Rīsus nokāš un izber līdzenā traukā, apslaka ar rīsu etiķi un ar vēdeli vēdina/dzesē. Apmaisa.
Uz suši lapas vienmērīgi klāj rīsus mazliet pāri pusei, pa virsu liek strēmeli lasi , avocado un filadelfijas siera gabaliņus, sāk blīvi rullēt. Altikušo lapas daļu bez rīsies samitrina ar otu, lai tā līmētos, un aizlīmē. Rols gatavs. Ieliekam uz 30 min ledusskapī, izņemam un griežam 3 cm garos gabaliņos ar aukstu nazi.


Servē uz dēlīšiem, pasniedz ar sojas mērci . vasabi pastu un marinētu ingveru!



P.S. Ka veidot sushi ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru