pirmdiena, 2011. gada 7. februāris

Pikantas pupinas ar abliem
















Lielisks launags

Pinaktais pupinu sautejums ar aboliem tiek pasniegts ar risiem.



Mums bus nepieciesami:
1 mazs siki sakapats sipols
2 ed.k olivellas
1/2 tejk. kurkumas
1/2 tejk. garsvielu maisijuma
1/2 tejk. kanela
2 aboli sagriezti gabalinos bez serdem
2 ed. k. cukura
350 g balto pupinu ( no bunzas)
125 ml udens + vel, ja nepieciesams
sals un malti melnie pipari


Uzliekam varities risus, starpcitu mana recepte par risiem zemak *
Panna sakarse ellu un strauji apcep sipolusolus un zeltainus. Pievieno garsvielas cep 2 minutes,
pievieno abolus un cukuru un saule 5-10 minutes, lidz aboli miksti. Pievieno pupinas un tik daudz udens , lai tas parklatu pannas dibenu. Pieber sali un piparus. Uzliek vaku un saute - 10 minutes.
Pasniedz karstas ar basmati vai taivanas risiem.
Burvigu apetiti!























* par risiem, es tos gatavoju mazliet savak, recepte nakusi no gruzijas skiet.
Liela katla ar biezu apaksu un sieninam sakarsejam ellu 2 ed.k. karsta ella beram garsvielas ( kardamona gradus, sinepju graudus, cili - kas jums labak patik) apcepam 30 sek, un beram ieksa 1 glazi risus un apcepam 2 min, lidz sak smazot pec risiem, klat lejam 2 glazes versosa udens. Blivi uzliekam vaku un samazinam gazi uz vismazako. atstajam uz 15-20 min , vaku necelam. pec 15-20 min pacelam, nemaisam , paskatamies vai udens ir izgarojis viss. Ja ir gatavi,izsledzam gazi un uzliekam atpakall vaku un lai nogatavojas 3 min.
Loti garsigi un risi ir irdeni kad silti gan kad atdziest, ka ari grauzesana piedod tiem burvigu aromatu un garsas nianses!

B.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru