otrdiena, 2011. gada 8. februāris

Indiešu maize °Chapati














Chapati ir garsiga un loti veseliga maize, precizāk plācenīši
Tradicionāli Indijā tiek pasniegti pie rīsu un dārzeņu ēdieniem.

Chapati recepte


Mums būs nepieciešami :

1 Glāze 2 šķiras miltu
ūdens
kurkuma
sāls
Ghi vai sviests















Ieberam traukā miltus un garsveilas, samaisam un lejam klāt ūdeni 1/3 glāzes, mīcam līdz sanāk vidēji stingra mīkla, ja nepieciešams pievienojam vēl mazliet. Mīklai jābūt lodes formā un jāmīca tik ilgi līdz vairs nelīp pie rokām un vidū nav kunkuļu. Tad liekam atpakaļ bļodā apslakam ar ūdeni un ļaujam atpūsties ledusskapī 20-30 min

Mīklu sadalam Plūmes lieluma lodītēs un izrullējam plānus plācenīšus, sakarsējam pannu un apcepam no abam pusem placenishus, liekam vienu uz otra gatavos un pavidu picinu siesta vai ghi..

Pasdiedzam ar rīsu vai dārzeņu ēdieniem



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru