pirmdiena, 2011. gada 14. februāris
Zalie zirnisi ar fenheli un Cepta paprika
Reizem pamatedieni bez piedevam izskatas garlaicigi, katru pamatedienu dekore un papildina garnirs un salati vai saja gadijuma siltas piedevas, te bus 2 receptes kas papildinas jebkuru edienu un var aizstat salatus ziema....
Zalie zirnisi ar fenheli
Mums vajadzes :
500 g izlobitu zalo zirnisu ( saldetu vai svaigu)
1 siki sakapats sipols
4 ed.k. olivellas
1 ed.k. saspiestu fenhela seklu
sals un malti baltie pipari
1 ed k saplucinata bazilika
1 ed.k. siki sakapatu peresilu
Zirnus vara salsudeni 10-15 min, lidz tie klust miksti. Nokash. Panna sakarse ellu un apcep sipolus zeltaini burnus. Pieber zirnus un fenhela seklas, sali un piparus. Saute uz straujas uguns3-4 minutes. Parkaisa ar baziliku un peresiliem. Pasniedz karstus.
Cepta paprika
Mums vajadzes :
1 videja zala paprika
1 videja sarkana paprika
1 videja dzeltena paprika
20 melnas olivas
4 ed.k. ciedru riekstu
2 ed.k. kaperu
10-12 saplucionatas svaigas bazilika lapinas
6 ed.k. olivellas
sals
4 ed.k. rivmaizes
Cepeskrasni sakarse lidz 180 C, ietauko lielu cepamo veidni, paprikui garensiki sagriez 4 dalas. Atdala katus iun iznem seklotni. Mikstumu noskalo un nosusina. Sagriez 1 cm biezas skeles liek bloda. Pievieno 4 dalas sagrieztas olivas, ciedru riekstus , kaperus, baziliku. Pievieno 5 ed.k. ellas, parkaisa ar sali, samaisa. Paprikas maisijumu liek veidne , viegli piespiez, parkaisa ar rivmaizi. Cep 30-35 minutes, lidz paprika miksta. Pasniedz siltu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru