pirmdiena, 2011. gada 14. februāris

Zalie zirnisi ar fenheli un Cepta paprika



Reizem pamatedieni bez piedevam izskatas garlaicigi,
katru pamatedienu dekore un papildina garnirs un salati vai saja gadijuma siltas piedevas, te bus 2 receptes kas papildinas jebkuru edienu un var aizstat salatus ziema....





















Zalie zirnisi ar fenheli


Mums vajadzes :
500 g izlobitu zalo zirnisu ( saldetu vai svaigu)
1 siki sakapats sipols
4 ed.k. olivellas
1 ed.k. saspiestu fenhela seklu
sals un malti baltie pipari
1 ed k saplucinata bazilika
1 ed.k. siki sakapatu peresilu

Zirnus vara salsudeni 10-15 min, lidz tie klust miksti. Nokash. Panna sakarse ellu un apcep sipolus zeltaini burnus. Pieber zirnus un fenhela seklas, sali un piparus. Saute uz straujas uguns3-4 minutes. Parkaisa ar baziliku un peresiliem. Pasniedz karstus.









































Cepta paprika


Mums vajadzes :

1 videja zala paprika
1 videja sarkana paprika
1 videja dzeltena paprika
20 melnas olivas
4 ed.k. ciedru riekstu
2 ed.k. kaperu
10-12 saplucionatas svaigas bazilika lapinas
6 ed.k. olivellas
sals
4 ed.k. rivmaizes

Cepeskrasni sakarse lidz 180 C, ietauko lielu cepamo veidni, paprikui garensiki sagriez 4 dalas. Atdala katus iun iznem seklotni. Mikstumu noskalo un nosusina. Sagriez 1 cm biezas skeles liek bloda. Pievieno 4 dalas sagrieztas olivas, ciedru riekstus , kaperus, baziliku. Pievieno 5 ed.k. ellas, parkaisa ar sali, samaisa. Paprikas maisijumu liek veidne , viegli piespiez, parkaisa ar rivmaizi. Cep 30-35 minutes, lidz paprika miksta. Pasniedz siltu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru